toggle-left toggle-right
RMTV

Munkaerőpiaci szakmai képzések a társadalmi integráció jegyében

2021-10-19 17:37:52

A helyhatóság sikeres pályázatának köszönhetően a magyar kormány valamint az Európai Unió által közösen finanszírozott Rákosmenti krízistömb rehabilitáció 2016” elnevezésű projekt már több vonatkozásban is segíti a Pesti úti Garzonházakban lakók életkörülményeinek javítását. A korábbiak során már elindult az érintett épületek külső és belső korszerűsítése, a helyhatóság pedig az érintett polgárok társadalmi integrációjára is gondot fordít térítésmentes szakmai képzések elérhetővé tételével, melyekre a szabad helyek számának függvényében várja a pótlólagosan beiratkozók jelentkezését. 

Rákosmente Önkormányzata sikerrel vett részt az Európai Unió, valamint a magyar kormány által finanszírozott „Rákosmenti krízistömb rehabilitáció 2016” elnevetésű pályázaton, így 1,1 milliárd forintot nyert el, ezt az összeget pedig 111 millió forinttal egészíti ki annak érdekében, hogy javítson a Pesti úti Garzonházak lakóközösségének életkörülményein. A korábbiak során megkezdődtek az érintett épületek külső és belső korszerűsítési munkálatai, és az Újlak utca felújítása, valamint a közelmúltban átadásra került a helyszínen az úgynevezett Innova park is.

A kezdeményezés részeként az Önkormányzat a környéken élők társadalomba való könnyebb beilleszkedését szintén elősegítik, méghozzá munkaerőpiaci szakmai képzésekkel. – mondta el dr. Füzesi Péter alpolgármester.

A térítésmentes foglalkozásokra a Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálatnál a 06-1/256-2090-es telefonszámon, vagy személyesen a 1173 Budapest, Újlak u. 106. szám alatt lehet jelentkezni. A felhívással kapcsolatban bővebben az önkormányzat honlapján, a www.rakosmente.hu weboldalon érhető el tájékoztatás.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook