toggle-left toggle-right
RMTV

Ismét ingyenes lombzsákosztást tartanak a kerületben

2021-10-04 15:49:27

Rákosmente Önkormányzata minden évben igyekszik segítséget nyújtani a lehulló falevelek összegyűjtésében és elszállításában. Ennek érdekében a lakcímekhez tartozó körzetek helyi képviselői lombzsákot osztanak a lakosság körében, ugyanis az évekkel ezelőtt bevezetett rendelet szerint a zöldhulladék égetése tiltott annak környezetkárosító következménye miatt. Dr. Piláth Károly önkormányzati képviselő elmondta, hogy általában 1000-1500 rákoscsabai lakost várnak minden évben az akció kapcsán, melynek elsődleges célja, hogy a lakosok ne a kertjeikben semmisítsék meg a leveleket.

Az önkormányzati képviselők valamennyi kerületrészben kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy minden jogosult élhessen ezzel a lehetőséggel. Halász Dezső például személyesen juttatja el a lombzsákokat a rákoscsabai lakosokhoz, amire közösségi oldalán hívta fel az érintettek figyelmét.

Ez alkalommal telkenként 8-8 db. zsák került átadásra. A soron következő osztási időpontokról, valamint azok helyszíneiről az érdeklődők Rákosmente Önkormányzatának honlapján, a rákosmente.hu oldalon értesülhetnek

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook