toggle-left toggle-right
RMTV

Szüreti mulatság a Mákvirág Óvodában

2021-09-21 16:15:14

A Rákosmenti Mákvirág Óvoda már a 10. éve szervezi meg Mihály-napi szüreti mulatságát és családi napját, mely az őszi időszak egyik kiemelt programjának számít az intézményben. Az esemény célja, hogy a gyermekekkel tapasztalati úton ismertessék és szerettessék meg a jeles napokhoz kapcsolódó népszokásokat. A városvezetés a tavalyi évben 26 millió forint értékben vásárolt és telepített új játszóeszközöket a Mákvirág Óvoda udvarába. Horváth Tamás polgármester hivatalosan is átadta ezeket, majd nyitóbeszédében hangsúlyozta: a helyhatóság kiemelt célja, hogy fejlessze a kerület kisgyermeknevelő intézményeit.

A színes forgatagban kirakodó vásár fogadta a megjelenteket, gólyalábasok szórakoztatták a közönséget, a népviseletbe öltözött óvodások pedig énekes-táncos műsorral készültek. Az esemény leghangsúlyosabb mozzanata a szőlő darálása, préselése, és a must elkészítése volt, amelyet minden résztvevő kipróbálhatott. Az óvodavezető kitért arra is, miért tarják fontosnak, hogy élményszerűen ismertessék meg a szüreti hagyományokat a növendékekkel.

A programot az elballagott, és már iskolába járó gyermekek is szívesen látogatják, népszerűségére való tekintettel jövőre is megrendezik az intézményben.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook