toggle-left toggle-right
RMTV

Egységes arculatot kapott az 525. téri orvosi rendelő

2021-09-16 15:57:38

Az 1960-as években épült meg az 525. téri háziorvosi rendelő, melyet az elmúlt évtizedek során utolért az állagromlás, így aktuálissá vált egy külső és belső felújítás, amely 2019-re fejeződött be. -  ismertette a létesítménnyel kapcsolatos mostani projekt előzményeit M. Tóth Katalin, Rákoskeresztúr, Akadémia-Újtelep és Madárdomb önkormányzati képviselője. A fejlesztés részeként a fűtés korszerűsítése mellett egyaránt megtörtént akkoriban az elektromos és vízvezetékek megújítása, valamint annak érdekében, hogy a betegek komfortosabb körülmények között tölthessék el az időt a váróteremben, az oda telepített légkondicionáló berendezés felszerelése szintén lezajlott.

A beruházás soron következő fázisaként 2020-ban kialakításra került az épület előtti parkoló. Erről már Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere beszélt, aki elmondta azt is, hogy a külső szigetelés megoldását követően nagy volt a kontraszt az intézmény megszépült külseje, és kerítésének állapota között. Az esztétikai probléma megoldása érdekében bruttó 9 millió 54 ezer forint összértékben kezdetét vette az a hiánypótló korszerűsítés, melyet M.Tóth Katalin önkormányzati képviselő, valamint a rendelőben dolgozó orvosok elképzelései alapján valósítottak meg a kivitelezők. A városvezető hozzátette: a helyhatóságnak mindig vannak céljai és megoldandó feladatai, melyek a kerület további létesítményeit érintik.
Ilyen többek között a tüdőgondozó épületének felújítása.

Dr. Méder Éva háziorvos, kolléganője, Dr. Pátkai Gizella nevében is köszönetét fejezte ki az Önkormányzat, valamint M. Tóth Katalin felé, aki saját képviselői keretéből 3,5 millió forinttal járult hozzá a fejlesztés megvalósulásához. A háziorvos üdvözölte, hogy a munkálatok nem befolyásolták a rendelés zavartalan lebonyolítását. 

Az új kerítés színében és küllemében egyaránt harmonizál a rendelővel, a következő tervek között szerepel pedig, hogy annak kertjét és környezetét rendbe tegyék a jövőben.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook