toggle-left toggle-right
RMTV

Elkészült a Bóbita Óvoda műfüves burkolatú játszóudvara

2021-09-16 15:48:59

Az 1977-ben épült Bóbita Óvoda, amelyben idén közel 100 gyermek nappali felügyeletéről gondoskodnak az ott dolgozók, mindeddig egy poros, illetve esős időszakban sáros játszóudvart tudhatott magáénak, ezért időszerűvé vált a helyszínen egy csapadékvízáteresztő műfüves burkolat kialakítása. A megújult terület ünnepélyes átadójára szeptember 15-én került sor a létesítménybe járó óvodások előadásával, valamint Lakosné Fazekas Gabriella beszédével, melyben az intézményvezető köszönetét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a projekt megvalósulhatott.

Horváth Tamás polgármester utalt rá: a helyhatóság kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy a kerületi kisgyermeknevelő intézmények is folyamatosan fejlődhessenek, és biztonságos környezet fogadhassa a beíratott növendékeket. 

Lakosné Fazekas Gabriella elmondta: mérföldkő a műfüves udvar elkészülte a napköziotthonos óvoda életében. Nemcsak biztonsági és esztétikai szempontból hasznos az új burkolat, hanem térnyerés tekintetében is annak számít.

Az intézmény az egész napos játék biztosítása mellett figyelmet fordít a környezet-tudatosságra is, így immáron 4. alkalommal nyerte el a „Zöld óvoda” címet. A fenntartható életmód jelentőségére már a legkisebbeket is megtanítják, így például maguk termesztenek a hátsó fűszerkertben paradicsomot, retket, burgonyát, valamint snidlinget.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook