toggle-left toggle-right
RMTV

Papp Kálmánné köszöntése

2021-09-16 15:42:00

Ráksomente Önkormányzata a kerület 90, 95 és 100 esztendős polgárait rendszeresen felköszönti. Szeptember 15-én Dr. Bényi Zsolt, Rákoshegy önkormányzati képviselője Papp Kálmánnét virágcsokorral, valamint egy Orbán Viktor miniszterelnök, illetve Horváth Tamás polgármester kézjegyével egyaránt ellátott emléklappal ajándékozta meg abból az alkalomból, hogy az idős hölgy betöltötte a 90. életévét.

Az ünnepelt 1931-ben született Szombathelyen, majd Csepregen nevelkedett 4 másik testvérével együtt. Édesapja ügyvéd, édesanyja háztartásbeli volt, jómódban éltek. Édesapjának 1943-ban bekövetkezett halála után, illetve a háború viszontagságai miatt az életük megváltozott. Az államosítás idején házukat elvették, és azt a soproni iskolát is bezárták, ahol az akkor még tizenéves Ani néni tanult annak idején. Tanulmányait Budapestre felkerülve, a Ruhaipari Középiskolában fejezte be, 1950-ben. Nem sokkal később ismerte meg férjét, akivel 1952-ben esküdtek meg, és házasságuk eleje óta a 17. kerületben éltek. Papp Kálmánné egészen nyugdíjazásáig a ruhaiparban dolgozott, mindeközben 3 gyermeke született. Az idős asszony a mai napig energikus és derülátó. Szeret olvasni, színvonalas magazinokat lapozgatni, rejtvényt fejteni, textil babákat készíteni, de tornázni is szokott, hiszen elmondása szerint így lehet megőrizni a testi és szellemi frissességet. 

A szépkorú hölgy hosszú életének titka saját meglátása szerint a szeretetteljes közeg, melyben nevelkedett, a tevékeny mindennapok és a mértékletesség.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook