toggle-left toggle-right
RMTV

Újra kinyitott a Jazzpresszó

2021-09-14 13:05:04

A Rieger Rhodes Quartet tagjai 2017 óta zenélnek együtt. A Rieger Attila és Rozsnyai Péter által alapított formáció számos olyan dallamot hozott létre, amelyek jól illeszkednek az együttesük adottságaihoz. A zenekar nemcsak saját szerzeményeire büszke, hanem az egyedi hangzású billentyűs hangszerükre is.

A különleges megszólalású elektromos zongora gitárral, nagybőgővel és dobbal egészül ki, és ez képezi a zenekar egyedi világát. A formáció a kivételes zenei anyaggal szeptember 12-én, Gyárfás István meghívására érkezett a Vigyázó Sándor Művelődési Házba. Az est házigazdájának, és Rieger Attilának, a Quartet vezetőjének ismeretsége hosszú évekre nyúlik vissza, egészen odáig, amikor a gitárművész a John Bull Pub-ban zenélt, Rieger Attila pedig állandó látogatója volt az ottani klubkoncerteknek.

A modern mainstream zenét játszó kvartett a saját lemezén is hallható szerzeményeket hozta a Jazzpresszó színpadára. A Long-Lost Brothers címmel megjelent album nyáron debütált a hazai jazzkedvelő közönség előtt, valamint ezek szólaltak meg a rákosmenti rendezvényen is. 

Az este folyamán a Rieger Rhodes Quartet 8 számot játszott, a finomabb dallamoktól egészen a bouncin’ – pörgős, rugozós hangulatú performanszokig. A koncert végén az együtteshez Gyárfás István gitárművész is csatlakozott. A Jazzpresszó legközelebb október 3-án nyitja meg kapuit, a CantoDrum Quartet fellépésével.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook