toggle-left toggle-right
RMTV

Szeptember 30-ig továbbra is igénybe vehető a hitelmoratórium

2021-07-23 15:12:39

A járványhelyzet okozta krízisidőszak miatt, válságkezelő intézkedésként, 2020. március 19-e óta, fizetési halasztást vehetnek igénybe azok, akik kölcsönük törlesztésében nehézségekkel szembesültek. A járvány második illetve harmadik hullámával járó további gazdasági nehézségek miatt, a hitelmoratórium lehetőségét Magyarország kormánya először 2021 júniusáig hosszabbította meg, majd, a jelenleg is érvényes döntés szerint 2021. szeptember 30-áig. A moratórium számos adósnak jelentett mentőövet.  
A törlesztési halasztás során meg nem szűnő, feltorlódó kamatköltségek miatt, a szakértők azt javasolják, hogy akinek rendeződött az anyagi helyzete, folytassa hitele visszafizetését. 

A hitelmoratóriumban való részvétel során nemcsak a visszafizetendő összeg emelkedhet meg, hanem a futamidő is kitolódik. A Magyar Nemzeti Bank szóvivője hozzátette: jelenleg szakmai egyeztetések folynak a témában, valamint Magyarország kormánya nemzeti konzultáció keretében a lakosság véleményét is kikéri annak kapcsán, hogy meghosszabbításra kerüljön-e, a fizetési halasztás igénylési határideje. A kérdőívet augusztus 25-égi van lehetőség kitölteni papír alapon, illetve online is. 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook