toggle-left toggle-right
RMTV

Utolsó szakaszába érkezett Budapest első Makovecz-templomának építése

2021-07-22 09:29:24

Dr. Füzesi Zoltán, a Budapest-Rákoscsabai Református Egyházközség vezető lelkésze áldotta meg a Makovecz Imre nevéhez fűződő, és időközben az építésének utolsó szakaszába érkezett Rákoskerti Mennybemenetel Templomot. Annak alkalmából, hogy a kivitelezési munkálatok hamarosan lezárulnak, helyszíni bejárás keretében tekinthették meg az eddig elkészült részeket mindazok, akik jelentős szerepet vállaltak a megvalósításban.

Dunai Mónika, Rákosmente országgyűlési képviselője köszönetét fejezte ki a projektben közreműködő szakembereknek, majd utalt rá: ahhoz, hogy egy méltó színvonalú orgona kerülhessen a karzatra, fontos az adakozni vágyó állampolgárok segítsége. Arra kért mindenkit, hogy aki teheti járuljon hozzá a templom orgonájának az építéséhez.

2009-ben rakták le a Rákoskerti Mennybemenetel Templom alapkövét, a magyar kormány ugyanis 2016. december 23-án határozatában biztosította az építéshez szükséges anyagi forrásokat 520, később pedig további 920 millió forintos támogatás formájában. 2019. áprilisban végül elindulhattak az érdemi folyamatok, 2020 júniusában pedig a bokrétaavató ünnepségre is sor került. Az azóta eltelt több mint egy esztendő során a templom számos elemmel gazdagodott. - utalt rá Sarkadi Zsolt főgondnok. Mint elmondta: Jelenleg a szerelvényezési munkálatok folynak, a hidegburkolat 90%-a készen van, a kert kialakítása, továbbá a kerítésemelés folyamata még hátra van.

A létesítmény a tervek szerint be fog kerülni abba a túraútvonalba, amely jelenleg 7 állomással rendelkezik, és érinti az organikus építész által tervezett templomokat. A rákosmenti egyházi intézmény legkésőbb ez év októberéig elnyeri végső formáját, a díszítőszárnyak későbbi kialakítása okán azonban az ünnepélyes átadás 2022 tavaszán várható. 
 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook