toggle-left toggle-right
RMTV

Szezonális ellenőrzéseket tart a Nébih

2021-07-21 16:17:58

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal több mint 10 esztendeje szervez szezonális ellenőrzéseket, felismerve azt a tényt, hogy az év különböző időszakaiban más és más felülvizsgálatokat célszerű elvégezni. Július 1-től újfent a nyári slágertermékek, valamint a kikapcsolódáshoz köthető létesítmények kerültek előtérbe, ugyanis a pandémia lecsengésével megnőtt ezekre a kereslet. 

Az országos akció során a NÉBIH és a kormányhivatalok szakemberei kiemelten foglalkoznak például a vegán árucikkekkel, a lisztekkel és az idényzöldségekkel, gyümölcsökkel. Fokozottan figyelnek továbbá a pizzák, a palacsinták és a lángosok előállításához szükséges hozzávalók, és a különféle húskészítmények minőségére.

A szakértők egy széleskörű kockázatelemzést követően, rajtaütésszerűen érkeznek a helyszínekre, kihágás esetén pedig pénzbírsággal, vagy akár bezárással is sújthatják a szolgáltatókat. Ezen felül pedig ahhoz, hogy a magyar családok továbbra is jó minőségű, biztonságos és az egészség megőrzését támogató élelmiszereket iktathassanak be az étrendjükbe, maguk is hozzájárulhatnak a fogyasztók. 
A mobilapplikáción történő bejelentés mellett a lakosság a NÉBIH térítésmentesen hívható zöld számán, valamint e-mailen keresztül egyaránt jelezheti az észrevételeket. 

Fotó: a Nébih közösségi oldala

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook