toggle-left toggle-right
RMTV

Kistérségi Kerékpáros Körtúra

2021-07-20 12:49:19

Sorra gördültek be a kerékpárosok a Rákoscsabai Közösségi Ház udvarára vasárnap reggel hogy egy gyors pihenő után, folytassák útjukat a Kistérségi Kerékpáros Körtúra keretében. A hagyományokhoz híven, a megmozdulás második állomása ezúttal is a XVII. kerület volt, ahol frissítő, harapnivaló és az önkormányzat logójával ellátott ajándéktárgyak várták az érkezőket. A csömöri bringásokat Dr. Füzesi Péter alpolgármester fogadta, aki köszöntőjében kiemelte: Rákosmentén egyre népszerűbb a két keréken való közlekedés, köszönhetően az elmúlt évek kerékpárosbarát infrastrukturális fejlesztéseinek, melyek keretében megépült a Rákospatak, a Pesti út és Naplás út melletti bicikliút is. Hozzátette: a környező településekkel való aktív együttműködéssel lehet hatékony újításokat véghezvinni. 

A 8 éves múltra visszatekintő kistérségi biciklis kirándulás, amely minden évben a Csömöri Bringafesztivál keretein belül kerül megrendezésre, 11 településen halad keresztül, több mint 70 km-en. A hagyományokhoz híven, a résztvevők a XVI. kerületet érintve érkeznek Rákosmentére.  

A kezdeményezés résztvevői, és a Rákosmentéről csatlakozó kerékpárosok, rövid pihenő után motoros felvezetéssel indultak tovább Pécel irányába.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook