toggle-left toggle-right
RMTV

Csihar Ernőné köszöntése

2021-07-19 12:11:40

Rákosmente Önkormányzata a XVII. kerület 90, 95 illetve 100 esztendős polgárait rendszeresen felköszönti. M. Tóth Katalin, Rákoskeresztúr, Akadémia-Újtelep és Madárdomb önkormányzati képviselője 90. születésnapja alkalmából Csihar Ernőnét virágcsokorral, valamint egy Orbán Viktor miniszterelnök, illetve Horváth Tamás polgármester által egyaránt aláírt emléklappal ajándékozta meg június 15-én. Etus néni 1931-ben született Dánszentmiklóson. Az általános iskola elvégzését követően a háború okán kénytelen volt munkába állni a helyi Termelő Szövetkezetben. Első férjétől, akitől később elvált, két fiúgyermeke született, második férjével 50 esztendővel ezelőtt költöztek Rákoskeresztúrra. 

Az ünnepelt nyugdíjazásáig az Egis Gyógyszergyárban dolgozott, a mai napig is jól érzi magát a kerületben, és szűkebb lakókörnyezetét szintén kifejezetten ideálisnak tartja.

A szépkorú hölgy a hosszú élet titkát abban a rengeteg munkában látja, amelyet az élete során a mezőgazdaságban tevékenykedve végzett el. Mai napig aktív, de szívesen fogadja szomszédja segítségét a házimunkákban. Legkedveltebb elfoglaltságai közé a kertjének gondozása tartozott, amíg erejéből tellett, maga permetezte a gyümölcsfákat és a szőlőt.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook