toggle-left toggle-right
RMTV

Bánk Éjszakája

2021-07-12 14:27:44

Kovácsházi István a Magyar Állami Operaház oszlopos tagja, a Bánk bán című előadásban pedig mintegy 4 esztendeje játssza a nagyúr szerepét. Ebből, illetve Katona József ötszakaszos drámájából kiindulva álmodta meg Bánk Éjszakája elnevezésű önálló estjét, melyben a történet egy részét a főhős szemszögéből mutatja be. 

A darab során Kovácsházi István, mint Bánk bán, önmagával és belső világával vívódik. Szerepe szerint már-már az őrület határán áll, így egy hatásos dramaturgiai fogásnak köszönhetően felcsendül a cselekményben foglaltak alapján meggyilkolt királyné, Gertrudis hangja is a produkcióban, méghozzá Varga Éva, Jászai Mari-díjas színművész tolmácsolásában. Mint elmondta: közös munkájuk hosszú évekre nyúlik már vissza, az eddigi közös fellépéseknek köszönhetően.  

A Rákoshegyi Bartók Zeneház ez évi programjainak záró eseménye rendhagyó módon valósult meg. Bokor Jutta, a kuratórium elnöke hangsúlyozta: ehhez hasonló önálló estre korábban még nem volt példa.

Bokor Jutta utalt rá: a következő időszak pihenéssel fog telni, az intézmény új eseményekkel pedig szeptembertől várja majd a közönséget. Az ősz első hétvégéjén az úgy nevezett Ars Sacra fesztiválra kerül sor, melynek lefolyásáról a szervezők időben tájékoztatják az érdeklődőket.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook