toggle-left toggle-right
RMTV

Önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvétel indult

2021-07-23 18:00:24

Az úgy nevezett PIAAC-felmérés egy átfogó nemzetközi kutatás, amely a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosságnak a mindennapi életben és a munkavégzés során használt alapkompetenciáit méri, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását vizsgálja. Az adatgyűjtés 143 települést érint, köztük Rákosmentét is. – mondta el Hagymásy Tünde a Központi Statisztikai Hivatal oktatási, kulturális és időfelhasználás-statisztikai osztályának vezetője. 

Az osztályvezető hozzátette: a második ciklus előkészítése még 2018-ban indult, a próbamérést a tagországok 2021 áprilisától hajtják végre, hazánkban mindez június 29. és szeptember 29. között esedékes. A mintavétel reprezentatív, a személyek kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtották végre, a 17. kerületben 39 állampolgárt vontak bele a projektbe. A hazai adatfelvétel megvalósítását a KSH mellett a Nemzeti Szakképzési és Felnőtt Képzési Hivatal, valamint a Pénzügyminisztérium koordinálja.

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel a kiválasztottakat, akik az aktuális járványügyi előírások betartása mellett bonyolítják le az interjúkat. Minden együttműködő válaszadó 5000 forint értékű ajándékutalványt kap kézhez, a főmérésre pedig 2022 második felében kerül majd sor.
 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook