toggle-left toggle-right
RMTV

Továbbra is népszerűek a diákhitelek

2021-07-09 13:14:57

A Diákhitel Központ közleménye szerint, várhatóan az idén is rekordot dönt a diákhitelt és képzési hitelt igénylők száma, köszönhetően a minden eddiginél kedvezőbb feltételeknek és a május 31-étől a szak- és felnőttképzésben is elérhető képzési kölcsönöknek. A Diákhitel1 és a Képzési Hitel1 esetében, a kormány döntése alapján tanulmányi hónaponként már akár 150 ezer forint is felvehető, ezáltal évi másfél millió forint szabad felhasználású forráshoz juthatnak a hallgatók, valamint a szak- és felnőttképzésben tanulók. 

A Diákhitel2 és a Képzési Hitel2 kizárólag képzési költség finanszírozására használható, a felnőttképzésben 500 ezer forintig, a felsőoktatásban akár a teljes tanulmányi önköltség erejéig. A Diákhitel1, valamint a Képzési Hitel1 pedig bármilyen felmerülő iskolai vagy személyes kiadásra fordítható. A konstrukciók a továbbfejlesztett digitális adatbázisoknak köszönhetően, hitelbírálat és biztosíték nélkül igényelhetők. 

A diák-, valamint képzési hiteleket igénylők jogosultak a 2018-tól bevezetett családtámogatásokra. Ha egy családban a hitelfelvételt követően megszületik a második gyermek, akkor az édesanya diákhitelének vagy képzési hitelének a felét, harmadik gyermek érkezése esetén pedig a teljes kölcsönösszeget elengedi a Diákhitel Központ. Eddig több mint ötezer édesanya hiteltartozását függesztette fel a központ, mintegy hatmilliárd forint értékben.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook