toggle-left toggle-right
RMTV

Nem ajánlott a szökőkút vizének segítségével felfrissülni!

2021-07-06 16:51:08

Budapest lakossága különböző módszerekkel védekezik a nyári hőségben. A fovaros.katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a mindenki számára szabadon látogatható, légkondicionált helyiségek listája. Rákosmente Fő terén biztosított a vízvételi lehetőség, valamint párakapu hűsíti a járókelőket. Dr. Bakos András, Rákosmente alpolgármestere elmondta: a helyszínen található szökőkút vizének fogyasztása azonban nem ajánlott, ugyanis azt zárt keringető rendszer forgatja, valamint az algásodás megelőzése érdekében, bróm tartalmú, erős vegyszerrel fertőtlenítik.   

 A szökőkutak vizének brómos csíramentesítése a fürdőzésre szánt vizek klóros tisztításával szemben erősebb fertőtlenítést jelent és irritációt okozhat. Ami miatt a szakértők szintén nem javasolják a szökőkutak vizének fogyasztását, illetve a bennük történő megmártózás sem ajánlatos, az a bemosódó, illetve a zárt rendszerben kialakuló bakteriális szennyeződések jelenléte. 

A szervezetünkre irritáló hatású kémiai és mikrobiológiai kockázatok miatt tehát, bármennyire is csábító lehet ez a nyári hőségben, nem ajánlott a szökőkutak vizének segítségével felfrissülni. A megfelelő hidratáláshoz tiszta, lehetőleg hideg csapvizet, vagy szénsavmentes ásványvizet ajánlatos inni. Érdemes fokozottan figyelni a kiadott hőségriasztások részleteire, továbbá az idősebb korosztály és a kisgyermekek folyadékbevitelére, ugyanis ők nagyobb veszélynek vannak kitéve a forróságban

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook