toggle-left toggle-right
RMTV

„Tisztítsuk meg az országot!”

2021-07-05 14:56:28

A Pilisi Parkerdő Zrt. is bekapcsolódott az állami erdőgazdaságok részvételével megvalósuló, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által koordinált, „Tisztítsuk meg az országot!” programba. A szervezet az elmúlt hónapokban 19 kamionnak megfelelő mennyiségű hulladékot szállított el Nagykovácsiból, továbbá Budapest több kerületéből, köztük Rákosmentéről. 
Évente mintegy 25 millió látogató érkezik a Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt erdős területekre, a járvány időszakában pedig tovább nőtt az igény a szabadtéri kikapcsolódási lehetőségek iránt. Mészáros Péter a szervezet szóvivője elmondta: Miközben a kirándulók egyre környezettudatosabbak, folyamatosan nő az illegálisan kirakott hulladékok mennyisége. 

A 2020 őszén indult mentesítési akcióban a társaság az 570 köbméternyi előzetesen becsült mennyiség sokszorosától, összesen 1653 m3 hulladéktól tisztította meg a Nagykovácsi melletti, valamint Budapest 10. és 17. kerületében található erdőket, ugyanis a térségek feltárása során, további szemétkupacok jelenlétére is fény derült.  

A szóvivő hangsúlyozta: leggyakrabban az autóval megközelíthető helyeken fordult elő szabályellenes hulladéklerakás. 
Itt az "aranyérmes" hulladéktípus az építési hulladék. Az „ezüstérmes” a gumiabroncs lett, míg a harmadik helyen a szilárd, ipari lom végzett. Utóbbiakból összesen 423 köbmétert távolítottak el a szakemberek, akik az egyes helyszíneken kommunális és veszélyes hulladékokkal is találkoztak, ezeket a parkerdő munkatársai ugyancsak elszállították. 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook