toggle-left toggle-right
RMTV

Zenetábor a Rákoskerti Művelődési Házban

2021-07-05 14:36:33

Cselló, hegedű, fuvola és zongora – ilyen és ehhez hasonló hangszerekkel alkottak együttest a gyermekek abban a zenetáborban, melynek első turnusa június 28. és július 2. között került megrendezésre a Rákoskerti Művelődési Házban. Vörös László, a kurzus egyik szervezője elmondta: az első ízben tavaly életre hívott programfolyam a kezdetek óta népszerű a fiatal zenészek körében, mivel ezeken az alkalmakon számos új ismeretet is elsajátíthatnak.

Vörös László utalt rá: a diákokat jellemzően két csoportra osztják a foglalkozásokon: egyszólamú- valamint harmónia hangszeresekre, majd a kisebb létszámban történő gyakorlást követően zenekarként próbálják el a darabokat a résztvevők. 

A szervezők hangsúlyozták: a koronavírus járvány után a gyerekeknek nagy örömet jelent, hogy ismét közösségben lehetnek. Strausz Eszter úgy tapasztalta: a táborozók kimondottan lelkesen kezdtek neki a zenekari tanulmányok elsajátításához.

A jazz zenészek a tábor jelenlegi, második turnusát követően, - amely július 9-én ér majd véget -, a jövő esztendőben is szeretnék meghirdetni foglalkozásukat, céljuk ugyanis az, hogy a programokból idővel hagyomány szülessen a 17. kerületben.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook