toggle-left toggle-right
RMTV

Bővült a sajátos nevelési igényű gyermekeket ellátó intézményrendszer

2020-09-24 14:05:41

Az elmúlt esztendőkben a sajátos nevelési igényű gyermekek száma folyamatosan emelkedett a 17. kerületben, és ugyanez a tendencia volt megfigyelhető a gyógypedagógiai fejlesztést igénylő, a többi gyerekkel azonban együtt nem nevelhető óvodás korú növendékek esetében is. Az ebből fakadó kapacitás-problémák orvoslásaként a Rákosmente Önkormányzatának tulajdonban lévő Edző téri ingatlant a városvezetés ingyenes használatba vételre a Kelet-Pesti Tankerületi Központ rendelkezésére bocsátotta hároméves időtartamra. Az ünnepélyes kulcsátadáson jelen lévő Horváth Tamás polgármester utalt rá: a létesítmény 2019-ben a felújítás alatt álló Rákosmenti Százszorszép Óvoda csoportjainak ideiglenes otthonaként szolgált, ezentúl pedig az SNI-s érintettségű óvodások napközbeni elhelyezésében nyújthat segítséget.

A polgármester hozzátette: bízik abban, hogy a szerződésben foglalt három esztendő elegendő lesz ahhoz, hogy a Gyurkovics Tibor Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény bővítése, korszerűsítése megvalósuljon, és végül egy 21. századi elvárásoknak megfelelő épületbe térhessenek vissza a csoportok. A helyhatóság felajánlását Dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató is üdvözölte.

A beköltözésig hátralévő időszakban belső tisztasági festést végzik el a szakemberek, új bútorok érkeznek, az udvarra pedig fejlesztő jellegű játszóeszközöket is telepítenek. 
Az épületben a felújítási munkálatokat követően két óvodai csoportot, valamint egy iskolai autista előkészítő osztályt terveznek elindítani, továbbá logopédiai és mozgásfejlesztést fognak még biztosítani az érintetteknek. Az intézményt 30 gyermek fogja birtokba venni október 5-én.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook