toggle-left toggle-right
RMTV

Magyarország Kormánya meghosszabbította a hitelmoratóriumot

2020-09-24 13:47:21

Mint ismert, 2019 első felében Magyarország Kormánya már hozott egy döntést a hitelmoratórium ügyében, az akkori rendelet értelmében az érintettek 2021. január elsejéig eltekinthetnek a vállalati és lakossági kölcsönök törlesztésétől. A kabinet nemrég úgy határozott, hogy további hat hónappal meghosszabbítja a határidőt. Azt, hogy pontosan kikre terjedhet ki a szabályozás, Dömötör Csaba parlamenti államtitkár ismertette.

A gyermeket nevelő szülőknek, a nyugdíjasoknak, az álláskeresőknek és a közfoglalkoztatottaknak nem kell törlesztőt fizetniük jövő év június harmincadikáig. Azokra a vállalkozásokra is vonatkozik a lehetőség, amelyek bevétele 25%-kal csökkent.

A vállalkozások esetében fontos, hogy a vállalkozók a moratórium meghosszabbításának igényét bejelentsék. A parlamenti államtitkár kitért arra is, hogy nagyságrendileg hány főt érinthet a kedvezmény, illetve mennyi lehet ennek köszönhetően a megtakarítás.

Számítások szerint 752 ezer szerződést, azaz a családokat is figyelembe véve jóval több, mint egy millió embert. A moratórium meghosszabbítása jövőre 400-450 milliárd forintot hagy a családoknál és a vállalkozásoknál. 

A magánszemélyek számára a hiteltörlesztés további felfüggesztése automatikusan érvénybe lép, bankjukat csak akkor szükséges felkeresni, ha a lehetőség ellenére mégis fizetni szeretnék a havi részletüket.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook