toggle-left toggle-right
RMTV

Megjelent a ParlagfűSTOP digitális tananyag

2020-09-24 13:40:28

Budapesten számos ember életét keseríti meg a parlagfű-allergia, főként azért, mert a zöldterületeken történő termésen túl, a fővárosi építkezéseknél, ahol megbolygatják a talajt, a gyomnövény azonnal megjelenik. A rendszeres és szakszerű irtással megakadályozható lenne a növény terjedése. Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal megalakulása óta foglalkozik a problémával. 2020 őszén, összefogva a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központtal, illetve az Agrárminisztériummal, a Nébih oktató honlapot hozott létre középiskolások számára, amely a parlagfu-stop.hu- oldalon érhető el. A cél a digitális tananyag kidolgozásával, hogy modern, 21. századi formában adja át a parlagfűvel kapcsolatos tudást a diákoknak. 

Az e-learning négy leckéjén a saját tempójukban haladhatnak végig a fiatalok, amelyekben animációk és szöveges összefoglalók segítik az információk befogadását. Ezekben megismerhetik a parlagfű általános jellemzőit, az allergia tüneteit és azt is megtudhatják, hogy mit kell tenni, ha valaki parlagfűvel fertőzött területet lát, hogyan jelenthetik ezt be egyszerűen és gyorsan a hatóságoknak.

A Nébih Parlagfű Kisokos kiadványát több ezer általános iskoláshoz juttattuk el az elmúlt nyolc évben. Az új honlap azért is célozza a fiatal korosztályt, mert felnőttként, már nehezebb változtatnunk szokásainkon. A ParlagfűSTOP e-learning weboldal, a pedagógusok számára is hasznos lehet, mivel információtartalma okán kiváló tanítási segédletként szolgálhat.

FOTÓ: https://portal.nebih.gov.hu/

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook