toggle-left toggle-right
RMTV

Elkészültek a módosított Nemzeti Alaptantervnek megfelelő tankönyvek

2020-06-22 15:06:55

Magyarország Kormánya 2017-ben döntött úgy, hogy a még 2012-ben elfogadott alap- és kerettantervet módosítja, és ennek megfelelően új tankönyveket készíttet a diákok számára. A kötetek átdolgozása azóta megvalósult, ezek pedig 2020. szeptember elsejétől a magyar köznevelésben tanuló számára ingyenessé válnak majd. A könyvekre a jól használhatóság mellett a nemzeti elkötelezettség, a gyermekközpontúság és a 21. századi modernitás egyaránt jellemző.

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár elmondta: a megújult tankönyvek határidőre elkészültek, pdf formátumban pedig valamennyi rendelkezésre áll a www.tankönyvkatalógus.hu oldalon. A legyártást követően a kötetek kiszállítása augusztus elsejétől kezdődik meg, a tankönyvjegyzékben jelenleg 2097 könyv szerepel.

Összesen 61 tananyagfejlesztésre került sor, ezekből 11 új, valamint 50 olyan kötet született, amelyeknek korábban tankönyvi előzménye is volt már. Mindebből 39 hagyományos könyv, a további 22 pedig szöveggyűjtemény, munkafüzet és egyéb kiadvány, amelyek az életkori sajátosságoknak megfelelően kerültek kidolgozásra.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook