toggle-left toggle-right
RMTV

Megvalósult a kerületi útfelújítások első üteme

2020-06-18 11:24:55


Rákosmente 2019-ben 601 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást kapott a földesutak leaszfaltozására a Budapesti Útépítési Program keretében, ehhez az összeghez pedig a helyhatóság még további 503 millió forint önrészt tett hozzá. A kerületi útfelújítások első üteme megvalósult, így került sor a fővárosban zajló program 150. útjaként a szilárd burkolattal ellátott Oszkár utca ünnepélyes átadására. A helyszínen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, Rákosmente az egyik legnagyobb nyertese az útfelújítási kezdeményezésnek, továbbá utalt rá, hogy a megújult útszakasz annak a látható eredménye, amikor a kerületi önkormányzat sikeresen együtt tud dolgozni a kormánnyal.

Gulyás Gergely hozzátette, hogy a kabinet nyitott arra, hogy a fővárosi korszerűsítések érdekében bárkivel együttműködjön, a cél az, hogy négy esztendő múlva ne maradjon olyan budapesti utca, amely nincs leaszfaltozva. Szatmáry Kristóf, a Program miniszteri biztosa elmondta, hogy a főváros soha sem kapott annyi fejlesztési forrást, mint az elmúlt időszakban, amire jó példa ez a projekt is, amely 2019-ben indult tízmilliárd forint összeggel, ez pedig 215 új utat jelentett, majd' 50 kilométer hosszúságban.

Horváth Tamás polgármester kiemelte, hogy 2017-ben még Riz Levente polgármester és a fővárosi Fidesz kezdeményezte a budapesti belterületi földesutak leaszfaltozását, az erre vonatkozó indítványt pedig Magyarország Kormánya elfogadta. Az elképzelés szerves része volt annak a célkitűzésnek, amely egy modern kertváros létrehozására irányult. 

Dunai Mónika országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a beruházás egy valódi összefogás részeként valósult meg, amely leképezi a helyi lakosok igényeit, valamint a városvezetés cselekvő és együttműködő szándékát egyaránt. 

Timmel Ede, a kerületrész önkormányzati képviselője örömét fejezte ki a beruházás elkészültével kapcsolatban, mint utalt rá: régóta vártak az itt élők arra, hogy jó minőségű úton közlekedjenek.

A beszédeket követően a régi hagyomány alapján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Szatmáry Kristóf miniszteri biztos, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke és Horváth Tamás polgármester hordógurítással avatta fel, és adta hivatalosan is használatba a most már szilárd burkolattal ellátott Oszkár utcát.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook