toggle-left toggle-right
RMTV

Parlagfű-mentesítési kampányt indított a Nébih

2020-06-16 12:43:24

A parlagfű terjedése gyors lefolyású, egyetlen tő akár több ezer magot is termelhet, ezek pedig már a következő évben csírázni kezdenek, újabb és újabb pollenszóró növényeket létrehozva. Ennek megakadályozásaként a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal kommunikációs kampányt hívott életre, amelynek fő célja a gyomnövény-mentesítés. A lakossági összefogásra azért van szükség, mert ez a gyomnövényfaj szinte mindenhol megterem.

Abban az esetben, ha valaki parlagfűvel szennyezett területet észlel, a NÉBIH honlapján cím szerint is jelentheti azt a hatóságoknak. Az adatbázis úgy került kialakításra, hogy a legközelebbi, helyi hivatalos szervek azonnal értesülhessenek az aktualitásokról. 
A mentesítési kampány mellett elindult a „kevesebb parlagfű, több levegő” program is, amely kimondottan a diákok oktatását célozza meg.

A gyomnövény fejlődéséről, annak irtásáról és a fontos információkról számos ismeretanyagot készítettek, amelyek a www.portal.nébih.gov.hu oldalon érhetők el, emellett a témában több felhívás és közlemény is rendelkezésre áll. Fontos megjegyezni: abban az esetben, ha valaki nem végzi el a szükséges gyérítést, akkor a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal indítványozza a kaszáltatást, ennek díját azonban a területet kezelő személy illetékes kifizetni.
 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook