toggle-left toggle-right
RMTV

Segítségnyújtás Rákosmente polgárainak

2020-04-06 17:33:26

A Rákosmenti Életfa Humán Segítő Szolgálat az elmúlt héten is folytatta a 17. kerületi idősek, gyermekek és rászorulók védelmének érdekében végzett tevékenységét, április első napjaiban szociális szolgáltatásaik közül az étkeztetésre volt a legnagyobb igény, a kiszállítások száma múlt héten meghaladta az 1580-at. Idős gondozottaik örömmel fogadták, hogy Rákosmente Önkormányzata minden igénylőtől átvállalta az ételkiszállítás költségét, valamint minden kérelmezőhöz eljuttatták a segítségnyújtás során hívható telefonszámmal ellátott tájékoztatót is.
 
A személyes találkozások elkerülése érdekében a szervezet szünetelteti foglalkozásait, a klubtagokkal telefonon és online formában tartják a kapcsolatot. Az elmúlt héten 160 idős ügyféllel folytattak segítő beszélgetést, emellett Facebook csoportot is üzemeltetnek, ahol naponta tesznek közzé híreket, üzeneteket, korábbi klubeseményről emlékeket, élményeket, fotókat osztanak meg.
 
A szervezet további 400 érdeklődőt tájékoztatott az igénybe vehető szolgáltatásokról, így 102 esetben bevásároltak, recepteket vettek át a Bajcsy Zsilinszky Kórház rendelőintézetében, gondoskodtak a gyógyszerkiváltásokról, számlafizetésekről és kulcsmásolásról. Ezenfelül online formában segítették a hivatalos ügyintézést és a közelgő ünnepre tekintettel különleges kéréseket is igyekeztek teljesíteni. Több esetben nemcsak a napi, hanem nagyobb bevásárlást is vállalták.
 
A szolgálat munkatársai példaértékű odaadással és odafigyeléssel biztosítja az ellátást. A segítségnyújtás iránt is egyre nagyobb az érdeklődés, jelenleg 76 idős ügyfél gondozását biztosítják. A múlt hét során a személyi gondozás, szociális segítések és a háztartási tevékenységben való közreműködések száma meghaladta a 600-at.
 
Mindezek mellett Rákosmente Önkormányzatának munkatársai is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kerületi időseket segítsék. Kollégáink több, mint 500 telefonhívást bonyolítottak le, a beérkező kérések alapján pedig ezúttal is bevásárlást, gyógyszerkiváltást és csekkbefizetést teljesítettek. A felmerülő igények továbbra is teljesen változóak, azonban az Önkormányzat munkatársai most is a kerületi lakosokért, egészségük megóvásáért dolgoznak, hogy minden veszélyeztetett korú polgárnak megfelelő ellátást biztosítsanak.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook