toggle-left toggle-right
RMTV

Lakossági tájékoztató a Sport- és Rendezvénycsarnok építéséről

2019-12-11 15:57:05

December 3-án az érintett felek ünnepélyes keretek között írták alá a Rákosmenti Sport- és Rendezvénycsarnok kivitelezői szerződését tartalmazó nyilatkozatot, december 11-én pedig Rákosmente Önkormányzata lakossági tájékoztatót szervezett, hogy a beruházással összefüggő legfontosabb tudnivalókat ismertesse a kerület polgáraival. A Vigyázó Sándor Művelődési Központban megtartott eseményt Horváth Tamás polgármester nyitotta meg, aki elsőként a létesítményre vonatkozó előzmények sorát elevenítette fel. Kiemelte, hogy 1999-ben az akkori képviselő-testület egyhangúlag döntött a csarnok megépítéséről,  2008-ban azonban az új városvezetés ezt a szándékot tevőlegesen is megerősítette.

2016.december 28-án a Nemzetgazdasági Kabinet kiemelt jelentőségű beruházásnak minősítette a projektet, végül egy 2019-es kormányhatározat biztosította a szükséges összeget.  Amint azt Horváth Tamás elmondta: a Népkert Pesti úti oldalán egy sétányt fognak kialakítani, amely összeköttetést biztosít majd az épülettel, a szakemberek továbbá a könnyebb megközelítés érdekében egy lámpás csomópontot egyaránt létrehoznak. A parkolás a jövőben szintén biztosítva lesz a helyszínen, a gépkocsik számára fenntartott helyeket a rendezvénymentes időszakokban a Kaszáló utcai lakótelepen élők is használhatják. A beszámolót követően levetítették azt az animációs videót, amely a Sport és rendezvénycsarnok látványterveit fogja egybe.

 Az eseményen jelen voltak a kivitelező illetve a tervező cég képviselő is, akik ismertették a beruházással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Szegedi Dávid, az Óbudai Építész Stúdió Kft. munkatársa hangsúlyozta, hogy a tervezés során az elsődleges szempont az volt, hogy az intézmény jellegénél és kialakításánál fogva a kerület lakosai számára hétköznapi használatot is lehetővé tegyen, illetve, hogy annak működése a legkevésbé zavarja meg a közlekedésben a meglévő lakóteleprész autósait és gyalogosait. Takács István, a kivitelező ZÁÉV Zrt. projektvezetője az építkezés ütemtervébe nyújtott betekintést.

Ezt követően a megjelent lakosság tehette fel kérdéseit, melyek zömmel az épület fenntarthatósági jellemzőire vonatkoztak.  Amint az a kivitelezők válaszából kiderült, a létesítményben távhűtés valamint levegős hőszivattyúk fogják a minél kedvezőbb energetikai feltételeket biztosítani. A majdani kihasználtság mértéke egyaránt érdekelte a megjelenteket. Ennek mentén elhangzott: A tervezett küzdőtér 19 sportág hazai illetve nemzetközi versenyeinek lebonyolítására egyaránt alkalmas lesz, alapfunkcióját tekintve pedig verseny- és tömegsportesemények számára fog majd helyszínt biztosítani, ezen kívül közösségi célú rendezvények, koncertek, kongresszusok és kiállítások befogadására is alkalmassá válik. A kivitelezés befejezése a vonatkozó szabályok alapján az építési terület átvételétől számított 545 napon belül meg kell, hogy valósuljon, azaz 2021 márciusában esedékes. A munkálatokhoz szükséges anyagi forrásokat teljes egészében a magyar kormány biztosította.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook