toggle-left toggle-right
RMTV

Advent Rákosmentén 2019 - második hétvége

2019-12-10 13:21:28

A Hétszénvirág Óvoda „Mennyi kicsi télapó”-című produkciójával vette kezdetét a színpadi programok sora Rákosmente adventi rendezvényfolyamának második hétvégéjén, őket pedig a Mézeskalács Óvoda követte karácsonyi néphagyományt bemutató lucázásával. A továbbiakban a Csicsergő és a Hófehérke Óvodák növendékei is felléptek, valamint a Rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskola, és a Czimra Gyula Általános Iskola diákjai szintén előadták ünnepi hangulatú táncos-énekes műsorukat.

 A rendezvényen a kerületi AllStarsDance Stúdió hiphop táncosai is bemutatták tudásukat, Uszkay Gyöngyi moderntánc pedagógus csaknem 60 tanítványa szórakoztatta a közönséget. A folytatásban a Szabadság Sugárúti Általános Iskola 4. b osztályának 19 tanulójától láthattak Pingvin-táncot a látogatók, majd Karácsonyi dobpergés című produkciójuk következett, végül „angyali szalagos táncot” adtak elő. Mindeközben a térprogramok keretében a jelenlévők közelről láthattak egy kiállított tűzoltó autót a Báró Podmaniczky III. János Honvéd Egyesület jóvoltából, és találkozhattak a Spitz Fajtamentés örökbe fogadható védenceivel is.

 A Katáng együttes, gyermekeknek írt dalokon, megzenésített verseken keresztül szólt a családokhoz. Sajátos zenéjük a kelta, a magyar, a klezmer és a balkáni népzene hangulataiból merít. A zenekar Rákosmentére interaktív előadással érkezett. Ezt követően a helyi evangélikus és református egyházak képviselői osztották meg ünnepi gondolataikat az egybegyűltekkel, majd 17 órakor Dr. Bakos András alpolgármester meggyújtotta a második gyertyát a téren felállított adventi koszorún. Ezután a Tűzfészek Társulat kápráztatta el a nagyérdeműt. 

A rendezvény első napját Varga Miklós koncertje zárta, aki számos alkalommal lépett már fel XVII. kerületi közönség előtt. Olyan klasszikusok csendültek fel, mint a zene és játék, vagy Miklós Tibor musical szövegíró szerzeménye: Az én hazám. A jelenlévők örömére legismertebb dalát, az Európát fiával, Varga Szabolccsal közösen énekelte el. 

A december 8-ai színpadi programok sorát a Podmaniczky János Evangélikus Óvoda műsora nyitotta meg, majd az Újlak Utcai Német Nemzetiségi és Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola produkciója következett. 

Később, az Aranymálinkó Hagyományőrző Néptáncegyüttes és a Málinkók léptek színpadra, Adventi Kalendárium című ünnepi előadásukkal.

A kicsiket látványos Óriásbuborék Show ejtette ámulatba, majd a rákoshegyi kötődésű Nánássy Tibor énekes lépett színpadra hazai közönsége előtt. Elmondta: kimondottan örül, hogy ismerőseinek, barátainak énekelhet. A december 8-ai műsort végül a Harakyru Band blues-rock koncertje zárta. A formáció mindig teret enged az improvizációnak is a színpadon.  

Az Advent Rákosmentén 2019 rendezvényfolyam vásári forgataga december 24-ig várja a látogatókat. A programsorozat december 14-én folytatódik majd, Joós Tamás zenés bábelőadását tekintheti meg a közönség, valamint Pély Barna is színpadra lép. Ezt megelőzően, december 13-án péntek este, Jégdiszkón is részt vehetnek a korcsolyázni vágyók.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook