toggle-left toggle-right
RMTV

Megkezdődtek a Százszorszép Óvoda bővítésének munkálatai

2019-12-06 17:22:09

Elkezdődtek a Rákoskerten található Százszorszép Óvoda bővítésének munkálatai. A korszerűsítésnek köszönhetően az intézmény egy harmadik épülettel gyarapodik, valamint a két jelenleg is működő egységben további fejlesztéseket fognak végrehajtani a szakemberek. Így a jelenleg 140 gyermekkel működő óvoda további 25 növendék befogadására válik alkalmassá. Az augusztus végén befejeződő beruházás részleteit Dr. Bakos András alpolgármester ismertette.
A helyhatóság az intézmény sorsát már hosszú ideje nyomon követte, mostanra pedig meg is kezdődhettek az 1946 óta Rákoskerten működő Százszorszép Óvoda bővítési munkálatai. -  hangsúlyozta dr. Bakos András, Rákosmente alpolgármestere, aki egyúttal ismertette a megvalósuló beruházás részleteit is. Mint elmondta: leginkább a folyamatosan növekedő gyermeklétszám volt az a tényező, ami indokolttá tette a fejlesztés megvalósulását.

Az alpolgármester hozzátette: a meglévő „A” épületrészben kialakításra kerül majd egy 20 férőhelyes óvónői, valamint egy 9 férőhelyes kisgyermek gondozói öltöző, továbbá ezekhez kapcsolódva mellékhelyiségek létesülnek majd. Emellett megépül egy új egyéni fejlesztő helyiség, valamint egy logopédiai foglalkoztató szoba is. A „B” épületben áthelyezik az emeleti csoportszobákhoz tartozó öltözőhelyiségeket, a központi aula tér pedig egybe lesz nyitva az új létesítmény közlekedőjével, amely összeköttetést fog teremteni az egységek között.

A létesítmény így további 25 növendék befogadását teszi lehetővé, valamint a bővítéssel összefüggésben 4 új kollégát is alkalmaznak majd az óvodában. – tért ki a munkálatok gyakorlati következményeire Béres Károlyné intézményvezető, aki arra is emlékeztetett, hogy a régi épületek szűkössége sok esetben megnehezítette a mindennapi foglalkozások lebonyolítását.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook