toggle-left toggle-right
RMTV

Vállalkozói Fórum a 17. kerületben

2019-11-20 11:07:13

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara fontos szerepet játszik a központi gazdasági régióhoz tartozó vállalkozások piacra jutásának segítésében. Ennek apropóján november 18-án a Rákosmenti Vállalkozásfejlesztő Iroda adott otthont a BKIK 17. kerületi tagcsoportja által szervezett Vállalkozói Fórumnak, melyen a szervezet elnöke, Ecsedi Gyula köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Horváth Tamás polgármester, Rákosmente Önkormányzatának azon kerületfejlesztési koncepcióját osztotta meg az érdeklődőkkel, amely a helyi vállalkozásokat érinti.  Beszédében kiemelte: a helyhatóság a Riz Levente egykori városvezető által előirányzott koncepció alapján igyekszik számításba venni olyan területeket, ahol vállalkozásfejlesztéseket lehetne végrehajtani. 

Horváth Tamás hangsúlyozta: ahhoz, hogy Rákosmente Önkormányzata kijelöljön egy ilyen jellegű területet, a Főváros engedélyére van szükség, ennek beszerzése pedig jelentősen lassítja folyamatot. Emellett az érintett telek jelenleg „mezőgazdasági övezet” besorolású, így azt ki kell vonni a művelésből is. 

A polgármester beszédét követően a jelenlévők tájékozódhattak a Széchényi Kártya Program keretében igényelhető hiteltermékekről, az ezzel kapcsolatos információkat Nagy Kinga és Kovács Levente bankfiók-igazgatók ismertették a közönséggel. A program mára a kis- és középvállalkozói hitelezés jelképe lett, ugyanis a magyar állam többek között kamattámogatással segíti az érintetteket. 

Az eseményen a beruházási hitelformáról, valamint a tartós forgóeszköz finanszírozással kapcsolatos állami segítségnyújtás jellemzőiről egyaránt  hallhattak a vállalkozók. A fiókigazgató előadása után a megjelentek kérdezhettek az előadóktól, akik közreműködését, továbbá Klein Marianna a Vállalkozásfejlesztési Iroda igazgatójának eddigi tevékenységét Ecsedi Gyula ajándékcsomag átadásával is megköszönte.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook