toggle-left toggle-right
RMTV

A Karosi Júlia Quartet a Jazzpresszóban

2019-11-20 09:27:23

A Jazzpresszó novemberi rendezvényén a Karosi Júlia Quartet előtt a jó hangulatot fiatal jazzgitárosok fellépése alapozta meg. A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola növendékei: Gyöngyösi Ádám, Győri Kristóf, Berki Róbert, valamint Urbán Jázon,, Gyárfás Istvánnal közösen adtak elő örökzöld szerzeményeket. A programsorozat házigazdája ezzel kapcsolatban elmondta: a fiataloknak biztosított bemutatkozási lehetőség egy régi ígéret megvalósulása volt.

Gyárfás István a Karosi Júlia Quartett-tel összefüggésben úgy fogalmazott: a zenészek kiváló jazz-muzsikát játszanak, barátságuk pedig hosszú esztendőkre visszanyúlik. A formációban Karosi Júlia énekel, Varga Bendegúz dobol, míg Tálas Áron zongorázik, Bögöthy Ádám pedig gitározik, a Jazzpresszó színpadán azonban nagybőgőn játszott.

Karosi Júlia együttese mintegy 10 esztendővel ezelőtt indult útjára. Repertoárjuk sokszínű, a jazz mellett klasszikus zenét is játszanak,- stílusukat a kísérletezés, a műfaj határainak merész feszegetése jellemzi. Hazánkban számos helyen felléptek már, de külföldön szintén ismert zenészeknek számítanak: többek között New Yorkban, Londonban, Prágában és Brémában is koncerteztek. Jubileumi születésnapjukhoz közeledve a rákosmenti koncertjükre is sokszínű előadással készültek.

A Jazzpresszó következő estjére december 8-án kerül sor. Az úgynevezett Guitar Maddness alkalmával különleges élményben lehet majd részük az érdeklődőknek.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook