toggle-left toggle-right
RMTV

Október hatodikai megemlékezés Rákoscsabán

2019-10-09 11:18:01

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc megtorlásának, valamint az aradi 13 vértanú és Gróf Batthyány Lajos kivégzésének 170. évfordulóján a Himnusz közös eléneklésével vette kezdetét az ünnepi megemlékezés Rákoscsabán, a Tömpe Emőke által alkotott kokárdánál, október 6-án. Ezt követően az egybegyűltek gyertyagyújtással emlékeztek az aradi vértanúkra, majd Balogh Lászlóné, Domokos Berta és Kriston Ákos adott műsort, melynek keretében Juhász Gyula: Vértanúk című verse is elhangzott.

A nemzeti gyásznapon beszédet Horváth Tamás, Rákosmente alpolgármestere mondott. A városvezető kiemelte: a magyar nemzet, szabadságát és függetlenségét a vértanúk bátorságának és helytállásának köszönheti, illetve annak a közös eszmének, amiért a különböző nemzetiségű tisztek vállalták a halált.

Rákosmente Önkormányzatának képviseletében Horváth Tamás és Fohsz Tivadar alpolgármesterek, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség 17. kerületi szervezetének nevében, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, illetve Dr. Füzeti Péter és Virág Mihály önkormányzati képviselők helyezték el a hála virágait. Továbbá pártok, iskolák és civil szervezetek képviselői koszorúztak, a megemlékezés a Szózat közös eléneklésével ért véget.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook