toggle-left toggle-right
RMTV

Koszorúzás II. János Pál pápa kerületi szobránál

2015-04-27 15:45:18

Magyarországon elsőként 2008-ban, Rákosmentén avattak Boldog II. János Pál pápa tiszteletére egész alakos köztéri szobrot. Most, a pápa szentté avatásának első, halálának 10. évfordulója alkalmából a Rákoshegyi Római Katolikus Egyházközség és a Rákoshegyi Közösségi Ház szentmisével, majd megemlékezéssel egybekötött koszorúzással fejezte ki tiszteletét április 26-án a Szent István téren lévő szobornál. Ünnepi beszédet Riz Levente polgármester mondott.

 

A lengyel származású Burbela Gergely atya, verbita tartományfőnök mutatott be szentmisét II. János Pál pápa szentté avatásának első éves évfordulóján a Lisieux-i Szent Teréz plébániatemplomban. Rákoshegyen már hagyomány, hogy április végén megemlékeznek a pápáról, aki ma is példa mindannyiunk számára. A misét követően a szobornál Riz Levente polgármester ünnepi megemlékezésében hangsúlyozta, azért különleges ez a nap, mert egy olyan szent szobra mellett állhat, aki nem egy távoli kor, régmúlt századok dicső szentje, hanem a kortársunk volt.  

Babusa János szobrászművész 2008-ban elsőként készítette el II. János Pál egész alakos, két és fél méteres süttői mészkőtömbből faragott köztéri emlékművét.  A Szent István téren álló pápaszobor a hajlott testet legyőző szeretetet és hitet örökíti meg II. János Pál pápa jellegzetes mosolyával, amely reménységet és hitet ad az embereknek.

A megemlékezés végén II. János Pál szobránál koszorút helyezett el Riz Levente polgármester és Horváth Tamás alpolgármester, Buskó András az Országos Lengyel Nemzeti Önkormányzat képviselője, a Lengyel-Magyar Baráti Kör nevében Puskás Mária, a Rákoshegyért Alapítvány nevében Dr. Gaál József és Szabó Tiborné önkormányzati képviselő. Az esemény zárásaként a rákoshegyi Lisiex-i Szent Teréz-templom kórusa, az egykori egyházfő kedvenc dalát, a Bárka című művet adta elő. Vezényelt Dr. Tóth Mária.

 

 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook