toggle-left toggle-right
RMTV

Föld és Tánc Világnapja a Maros moziban

2015-04-27 15:08:13

Együtt, összevonva ünnepelték a Föld és a Tánc Világnapját április 25-én a Maros moziban. Elsőként helytörténeti ismeretek átadásával fűszerezett környéki kerékpározáson vehettek részt mindazok, akik biciklivel érkeztek a rendezvény helyszínére, ezt követően pedig a Talajok Nemzetközi Évéhez illeszkedő előadásokat tekinthettek meg az érdeklődők, akiket termelői piac és növényvásár is várt a továbbiakban. A zenés programok kedvelői táncbemutatókat láthattak, és a Csürrentő Zenekar táncházi mulatságán vigadozhattak, a legkisebbek pedig kézműveskedéssel foglalhatták el magukat, és talajtani ismereteiket gyarapíthatták játékos formában.

A rendezvény szervezői között volt a Rákosligeti Polgári Kör, a Balkán Hangja Kulturális Egyesület, de segítséget nyújtott a lebonyolításban a XVII. Kerületért Egyesület, a Varangy Akciócsoport, ahogyana környezetvédőkből álló Zöld 17 elnevezésű társaság is.

A rendezvény egyik létrehozója, Rózsahegyi Péter önkormányzati képviselő elmondta: május 15-én a Nemzetközi Növénynap kerül megrendezésre diákok számára is befogadható szakmai programokkal, és nagyszabású növénybörzével, ahol vásárolni és csereberélni egyaránt lehet majd. Így akár a megunt növények is könnyedén gazdára találhatnak.

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook