toggle-left toggle-right
RMTV

Udvaravató a Csillagszem Óvodában

2015-04-27 14:20:34

Megújult, biztonságos udvar fogadta a Csillagszem Óvodába járó kisgyermekeket, az avatóünnepélyre április 24-én került sor. A harminc évvel ezelőtti megnyitáskor nagy örömmel vették birtokba az óvodát és annak udvarát, de az azóta eltelt esztendőkben bebizonyosodott, hogy a játékok nagy része balesetek forrása lehet. A gyermekek biztonsága érdekében megváltak ezektől az elavult eszközöktől, a selejtezés eredményeként azonban szinte üresen maradt az óvoda udvara. A fenntartó és a korábbi vezetés nem kis nehézségek árán kezdte meg a játékok pótlását. Kissné Jenei Edit, az intézmény mostani vezetője  pedig 2008-as vezetői pályázatában az udvar fejlesztését a legfontosabb célok között említette. Egészséges, esztétikus és biztonságos óvoda udvar kialakítását tervezte, a játékok sokszínűségének biztosítása mellett. Az azóta eltelt hat esztendőben elkészült a négy udvarrész burkolata, ezzel megszűnt a sár és a por, amely addig állandó problémát jelentett. Két forgó hintával, négy darab libikókával, két kötél alagúttal, két darab – szerepjátékra is alkalmas – kerti pavilonnal, valamint játéktárolóval, fa játékokkal, és új padokkal gyarapodott az óvoda udvara. Átalakították az évek óta használaton kívül helyezett pancsolót is. Az új kerítés pedig – az előzetes tervek szerint - nyárra fog elkészülni majd.

Az udvaravató ünnepségen Kissné Jenei Edit nyitóbeszédében megköszönte a kivitelező cégek munkáját, és Rákosmente Önkormányzatának anyagi segítségét, Várbíró Anita régebbi, és Sarkadi Nagy Adrienn mostani önkormányzati képviselő felajánlásait, valamint mindazok készségességét, akik ötleteikkel, javaslataikkal támogatták az udvar megújítását.

Az óvodások műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek, majd birtokba vették az udvart, és kipróbálták az új, biztonságos játékokat is.

 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook