toggle-left toggle-right
RMTV

Újabb kedvezményt biztosít a családoknak a kormány

2021-10-19 18:34:44

A kormány intézkedéseinek eredményeként a világjárvány kitöréséig folyamatosan javult a kisgyermekes nők munkaerőpiaci helyzete. A 6 év alatti gyermek nevelése mellett kereső tevékenységet végző asszonyok száma tíz év alatt ötödével nőtt, foglalkoztatási szintjük így 65-ről 72 százalékra emelkedett.  A kormány folyamatosan dolgozik a 3 év alatti gyermekek napközbeni felügyeletét segítő intézményrendszer fejlesztésén, a bölcsődék és bölcsődei férőhelyek számának növelésén. 

Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter hivatalos közösségi oldalán jelentette be: akár 40 ezer forintnyi anyagi juttatásban is részesülhetnek azok az édesanyák, akik 3 év alatti gyermeket nevelnek, és szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra.

A lehetőség egészen 2022 december 31-ig áll fent, a jelentkezés módja pedig egyszerű.
Nem kell mást tenni, mint felkeresni a Magyra Államkincstár honlapját, és ott tájékozódni, majd benyújtani ezt az igényt azoknak, akik most mennének vissza dolgozni, ennél fogva a gyermekük számára keresik az elhelyezési lehetőséget, és nem szeretnének érte nagyon sokat fizetni 

A támogatást a Magyar Államkincstár oldalán lehet igényelni, a kérelem benyújtásához szükséges dokumentum a www.allamkincstar.gov.hu oldalon érhető el. 
 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook