toggle-left toggle-right
RMTV

Ebkavalkád 2019

2019-05-21 15:35:46

Idén 10. alkalommal tartották meg Rákosmentén a nagyszabású Ebkavalkád elnevezésű rendezvényt, vagy ahogy a kerületben nevezik: a Kutyamajálist. Május 19-én az önkormányzat Bakancsos utcai Sporttelepét megtöltötték az állatbarát családok. A program célja ezúttal is a korszerű és a helyi szabályoknak megfelelő ebtartás megismertetése, népszerűsítése, találkozási fórum létrehozása a négylábúak kedvelőinek, valamint az állatvédelem és a társadalmi felelősségvállalás fontosságának kiemelése volt.

A jelenlévők többféle méretű ebek közreműködésével megtartott, interaktív agility sport bemutatót, kutyatáncoltatást, frisbee és puller műsort, valamint számos érdekességet láthattak az esemény első felében. A délutáni program szintén izgalmasan alakult. Az ekkor bemutatkozó Maintrailing csapat keresőkutyákat képez, az Upa Team pedig a városi kutyatartással foglalkozik. 


Második alkalommal vett részt a kutyamajálison az Ovi-Suli Doki Program, amelynek mottója: „Egy rossz döntéssel elveheted egy ember életét, de egy jóval megmentheted!” Sátruknál az elsősegély nyújtás és az életmentés legfontosabb lépéseit sajátíthatták el az érdeklődők. A rendezvény egész ideje alatt bárki felkereshette továbbá a Noé Állatotthon- és a Vigyél Haza Alapítványok, valamint a Delta Polgárőrség helyszínen tartózkodó munkatársait, illetve megtekinthették a Rákosmenti Kisállattenyésztők Egyesületének Kisállat bemutatóját és vásárát is, ahol díszmadarakkal és nyulakkal is találkozhattak a kilátogatók. A nagysikerű Ebkavalkád, -melynek idén is Riz Levente polgármester volt a fővédnöke- jövőre is várja majd az állatszerető közönséget. 

Élő adás
NMHH


A Rákosmente TV médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja
facebook